Aangepast wonen

Op de grond palend aan het dagcentrum ‘Eindelijk’ in Buggenhout wordt een rolstoeltoegankelijk complex gebouwd met in totaal 22 woongelegenheden waarvan 2 kamers voor kortopvang (30 m²), 1 studio (40 m²), 6 appartementen met 1 slaapkamer (60 à 70 m²) en 13 appartementen met 2 slaapkamers (80 à 90 m²).

Deze eigentijdse appartementen zullen aangepast, duurzaam en energiezuinig zijn.

De appartementen omvatten een ruime living, een rolstoelaangepaste keuken, een badkamer met inloopdouche, een extra toilet, 1 of 2 slaapkamers en een bergruimte. Elke bewoner beschikt over een eigen ruim terras en eigen parkeerruimte (voor 1 wagen + 2 fietsen of 1 driewieler of scooter).
 

In 13 appartementen zijn 2 slaapkamers voorzien om de mogelijkheid te garanderen dat het gezin van de persoon met een NAH (partner, kinderen, ouders) of een persoonlijke assistent kan inwonen of tijdelijk overnachten.
 

De appartementen zullen beschikken over de nodige basisvoorzieningen om makkelijk de installatie van de noodzakelijke domotica, een oproepsysteem, toegangscontrole, camerabewaking e.d mogelijk te maken.
 

Tevens wordt een gemeenschappelijke zithoek voorzien en een studio voor permanentie van het personeel.